FAST AZ-100 Leakstation®

Intelligente lydloggere for automatisk lekkasjevarsling på vannledningsnett

· Effektiv og økonomisk lekkasjeovervåking
· Rask, pålitelig og enkel å bruke
· Ingen trening er nødvendig for avlesning
· For temporære eller permanente målinger

Bruk av dataloggere for registrering av lekkasjelyder på ledningsnettet er en avansert form for lekkasjekontroll som har økt i utbredelse de siste årene. Loggerne gjør målinger på natten når støyen fra forbruk er minimal slik at lekkasjelyder lettere kan oppdages.

 

Leakstation består av en mottager som kommuniserer med et antall loggere (opptil 4000 stk.) med innebygget radiosender. Loggerne plasseres på ledningen med 150 til 400 meters mellomrom avhengig av rørtype og trykkforhold.

Loggeren er kompakt, solid og vanntett (IP68) og batteridrevet med opptil 10 års batterilevetid. En magnet sørger for å holde loggeren på plass og gir god mekanisk kontakt med rør eller armatur i kummen. Dersom man kun har et lite antall loggere, kan de lett flyttes rundt for temporære målinger i forskjellige soner.

Mottager monteres i bil og kan kommunisere med loggere i en avstand av 20-150 meter avhengig av forholdene. Loggerne avleses automatisk når de kommer innenfor rekkevidde. Den gode rekkevidden gjør at kjøretøyet kan holde høy hastighet selv over dype kummer.

Leakstation har en automatisk lydanalyse som gjør det lettere å avsløre lekkasjer der støy fra forbruk eller annen støy gjør det vanskelig å gjennomføre tradisjonell lekkasjelytting.


Leakstation-mottager leser av loggeren automatisk når kjøretøyet passerer kummen. Systemet har god rekkevidde og normalt kan man lese av loggere ved passering i opptil 60 km/t og i en avstand av opptil 150 meter avhengig av kummens dybde.

Når data er hentet inn signalisererer mottager med lyd og presenterer måleresultater, logger nummer og eventuelle stedsdata med en tilstandsvurdering. Leakstation har 3 forskjellige tilstander: "Lekkasje", "Ingen lekkasje" eller "Mulig lekkasje".

Ved lekkasje må lekkasjesøkingspersonell tilkalles for finsøking med korrelator eller marklytter.

Et eget display kan tilkobles for plassering foran sjåføren. Dette display har ekstra store bokstaver og presenterer kun siste måling med tilstandsvurdering.

Skriver kan kobles til mottager for utskrift av resultater sortert etter lekkasjesannsynlighet. Data kan også overføres til PC for arkivering.

Systemet kan bygges ut til 4.000 loggere pr. mottager.

 

Spesifikasjoner - Leakstation Logger

Dataoverføring: Hvert 5 sekund sendes følgende:
Logger serienummer, min. lydverdi fra siste natt, snitt min. siste 32 netter, kvalitet på måling (1-10)
Strømforsyning: Utbyttbart batteri m. 5-10 års batterilevetid
Målingsintervall: Kl. 02:00-04:00
Lydforsterkning: Mer enn 200.000 ganger
Sendereffekt: 10 mW
Frekvens: 433 MHz
Temperatur område: -15 til +55°C
Dimensjoner: 54 diameter syllinder
110 mm høyde (uten antenne)
Vekt: 960 gram
Beskyttelse: Stålinnkapsling, IP68 (tåler å stå under vann)

Spesifikasjoner - Leakstation Mottager

Display data: I tillegg til data fra logger vises eventuelle stedsdata som er lagt inn (kumnummer, gateadresse mm.) og Leakstation tilstandsvurdering (lekkasje, ingen-lekkasje, mulig-lekkasje)
Minne: Kapasitet for 4.000 loggere
Display type: 240*64 punkters LCD m. baklys
Strømforsyning: Oppladbart 12V NiCad
Lades fra bil
Utgang: RS232 til skriver eller PC
Temperatur område: 15 til +55°C
Dimensjoner: 210*120*105 mm
Vekt: 1,0 kg

 

Disse sidene blir ikke lenger oppdatert. Gå til våre nye internettsider på http://www.detektor.no for oppdatert informasjon.

Haugenveien 2, 1400 Ski
telefon: 64 94 30 70

email: eskel@online.no
Internett: http://www.eskel.no
 
Copyright © 2004 Eskeland Electronics